Kiedy?

VI Konferencja „Czas na Współpracę”

6-7 marca 2025 r. Villa Natura, Dolsk

 

Organizator

Stowarzyszenie „Weterynaria Hodowcom”
Stowarzyszenie ds. Promocji Zdrowia Bydła
KRS 0000730475
email: kontakt@ekrowa.pl

Konferencja rozpocznie się:

134Dni
23Godzin
8Minut
45Sekund

Konferencja rozpocznie się:

134Dni
23Godzin
8Minut
45Sekund
Kiedy?

VI Konferencja „Czas na Współpracę”

6-7 marca 2025 r. Spichlerz Wąsowo

 

Organizator

Stowarzyszenie „Weterynaria Hodowcom”
Stowarzyszenie ds. Promocji Zdrowia Bydła
KRS 0000730475
email: kontakt@ekrowa.pl

O konferencji

Wymiana wiedzy dla hodowców bydła

Przedstawienie obecnego stanu wiedzy i nowoczesnych rozwiązań z zakresu żywienia bydła oraz stworzenie forum do dyskusji nad współpracą i postępem w przedmiocie spotkania między uczestnikami.

Prestiżowe wydarzenie naukowe

Dla hodowców bydła

Aktualna i ważna tematyka

Wartościowe praktyczne wykłady znanych specjalistów

Profesjonalna obsługa i organizacja wydarzenia

Poznaj naszych prelegentów

Udział w Konferencji umożliwia wymianę poglądów i doświadczeń w gronie osób reprezentujących społeczność hodowców bydła z różnych zakątków Polski i Europy, czego efektem może być ustanowienie nowych form współpracy na poziomie krajowym i europejskim.

Główny Prelegent

Dr Phil Cardoso

Dr Phil Cardoso jest profesorem na Uniwersytecie Illinois w Urbana-Champaign. Uzyskał tytuł lekarza
weterynarii na Federalnym Uniwersytecie Rio Grande do Sul w Brazylii oraz obronił przewód doktorski
na Uniwersytecie Illinois. Od 2012 roku Phil tworzy wyjątkowy program Dairy Science i obecność online,
które płynnie łączy jego wysiłki dydaktyczne, rozszerzające wiedzę i badawcze. Jak dotąd, Phil i jego
studenci opublikowali ponad 90 recenzowanych manuskryptów (oryginalne badania i recenzje). Program
opiera się na pytaniach od producentów mleka i koncentruje się na żywieniu krów mlecznych jako
recepcie medycznej na wydajność, zdrowie i reprodukcję. Osiąga się to poprzez zrozumienie wpływu
żywienia na metabolizm, reprodukcję i zdrowie krów mlecznych, a także mechanizmów adaptacji
metabolicznej do stresorów i jakości paszy.

Główny Prelegent

Dr Phil Cardoso

Dr Phil Cardoso jest profesorem na Uniwersytecie Illinois w Urbana-Champaign. Uzyskał tytuł lekarza
weterynarii na Federalnym Uniwersytecie Rio Grande do Sul w Brazylii oraz obronił przewód doktorski
na Uniwersytecie Illinois. Od 2012 roku Phil tworzy wyjątkowy program Dairy Science i obecność online,
które płynnie łączy jego wysiłki dydaktyczne, rozszerzające wiedzę i badawcze. Jak dotąd, Phil i jego
studenci opublikowali ponad 90 recenzowanych manuskryptów (oryginalne badania i recenzje). Program
opiera się na pytaniach od producentów mleka i koncentruje się na żywieniu krów mlecznych jako
recepcie medycznej na wydajność, zdrowie i reprodukcję. Osiąga się to poprzez zrozumienie wpływu
żywienia na metabolizm, reprodukcję i zdrowie krów mlecznych, a także mechanizmów adaptacji
metabolicznej do stresorów i jakości paszy.

Marzec 06, 2025

Dzień 1

9:00 – 10:30 Rejestracja Uczestników

11:00 Otwarcie Konferencji

11:15 – 12:15 Phil Cardoso „Bilans energetyczny w okresie przejściowym”

12:15 – 13:00 „Założyciele ekrowy o rozrodzie”.  Doświadczenia własne.

13:00 – 14:00 Obiad

14:00 – 15:00  Phil Cardoso „Używanie aminokwasów chronionych dla poprawy zdrowia, produkcji i rozrodu”

15:00 – 15:45 Wykład Sponsora – Co nowego w weterynarii?

15:45 – 16:00 Sesja Q&A

16:00 – 16:30 Przerwa kawowa

16:30 – 17:30 Największe wyzwania z zakresu żywienia, rozrodu i wysokiej produkcyjności. Debata ekspertów

19:00 Gala Konferencyjna

Marzec 07, 2025

Dzień 2

9:30 – 10:30 Phil Cardoso „Negatywny DCAD dla krów zasuszonych”

10:30 – 11:15 Wykład Sponsora – Co nowego w weterynarii?

11:15 – 11:30 Przerwa kawowa

11:30 – 12:15 Phil Cardoso „Mykotoksyny i ich wpływ na wydajność”

12:15 – 13:00 „Okres przejściowy – fakty i mity”. Założyciele ekrowy.

13:00 – 14:00 Porównanie doświadczeń z różnych kontynentów. Dyskusja ekspertów.

14:00 Podsumowanie konferencji

14:15 Obiad

Napisz do nas

    Opinie

    • Fajna inicjatywa! Można wynieść dużo przydatnych informacji, przydatnych w codziennej pracy.

      Małgorzata Lisiecka
      Hodowca
    • Uczestniczę w konferencje „Czas na współpracę” organizowanych przez portal e- krowa od kilku lat. Każda z konferencji pozwala mi na zapoznanie się z nowinkami w współczesnej hodowli. Takie spotkanie jest znakomitą okazją do wymiany swoich doświadczeń z innymi hodowcami oraz konsultacji z wybitnej klasy specjalistami z całego świata. Konferencje organizowane przez portal e- krowa są idealnym miejscem na pogłębianie swojej wiedzy ale również ukazenie jak zastosować ją w praktyce dzięki omówieniu doświadczeń hodowców z Polski jak i ze świata.

      Piotr Hołubowski
      Specjalista ds produkcji zwierzecej OHZ Lubiana
    • Po każdej konferencji jesteśmy na bieżąco zarówno w dziedzinie weterynarii, jak i szerokorozumianego chowu bydła. Poza tym u źródła możemy znaleźć odpowiedź na nurtujące nas pytania, które rodzą się każdego dnia w dziesiątkach. A przede wszystkim jest to dla nas wielka motywacja bo mamy doczynienia z najlepszymi hodowcami i specjalistami z branży w Polsce.

      Martyna I Łukasz Basińscy
      Gospodarstwo Nasienno-Rolne BOVINAS w Chodowie
    Nasi partnerzy
    Naszymi partnerami są wiodące na rynku weterynaryjnym firmy specjalizujące się we wdrażaniu najnowocześniejszych rozwiązań w zakresie żywienia, leczenia i profilaktyki chorób bydła oraz zarządzania gospodarstwem.
    Kup bilet

    Każda osoba zainteresowana udziałem w Konferencji „Czas na Współpracę” zobligowana jest do rejestracji i zakup biletu poprzez naszą stronę internetową.

    Cena biletu obejmuje:
    – uczestnictwo w wykładach (2 dni)
    – catering całodniowy
    – udział w uroczystej kolacji

    Ważne: nocleg na czas konferencji należy rezerwować bezpośrednio w hotelu – Spichlerz Wąsowo. Bilet na konferencję nie obejmuje kosztów noclegu.


    Miejsce

    VI Konferencja „Czas na Współpracę”

    6-7 marca 2025 r. Spichlerz Wąsowo
    64-316 Kuślin/Wąsowo
    ul.Lwówecka 4B
    spichlerz@wasowo.pl